niedziela, 2 listopada 2014

Kieszonki z kurczaka, z kaki i serem brie i chlebem paratha

Tutaj z surówką z pomidora
i czerwonej cebuli
Przepis podrzucony mi przez moją dziewczynę.

Zapraszam do kuchni!











Składniki:

1. Kieszonki:
- 1 duża podwójna pierś kurczaka
- 1/2 kaki
-50 gram sera brie
- przyprawa do kurczaka
-sól
-olej do smażenia
2. Chleb paratha:
-Kubek mąki pszennej
-1/2 łyżki oleju
-olej do smażenia

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy olej, mieszamy. Dodajemy powoli wodę i zagniatamy do momentu w którym ciasto będzie miękkie. Proporcja 55 mililitrów wody/ 100 gram mąki. Odstawić na ok. 20 minut, przykrywając wilgotną ściereczką.
Po 20 minutach, ponownie zagniatamy przez 1-2 minut. Dzielimy na kilka równych części. Rozwałkowujemy na okrągłe lub kwadratowe placki. Przypiekamy na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy obie strony placka zrobią się złotobrązowe, smarujemy powierzchnie olejem, używając np. pędzelka. Dosmażamy chwilkę i zdejmujemy z patelni.

Kroimy pierś na cztery mniej więcej równe części, nacinamy tak by dało się nafaszerować kurczaka serem i i kawałkami kaki. Zepnij krawędzie, wykałaczkami, natrzyj kieszonki solą i przyprawą do kurczaka. Kłaść kieszonki na rozgrzanym oleju.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz