Dokończone doryaki. |
Zapraszam do kuchni!
Składniki:
-3 jajka
-szklanka mąki, przesianej
-3/4 szkl. cukru
-pół łyżeczki sody do pieczenia [oczyszczonej]
-pasta anko
-trochę oleju roślinnego do smażenia
-3 łyżki wody
Przygotowanie:
Jajka wbić do miski, dodać cukier i dokładnie roztrzepać. Sodę rozpuścić w wodzie, dodać do jajek, stopniowo dodawać mąkę aż do uzyskania gładkiej masy.
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, lejąc ciasto na patelnię, formuj okrągłe ciastka [około 5cm średnicy].
Gdy na powierzchni ciasta zaczną wychodzić bąbelki, obrócić [smażyć koniecznie na gładkiej patelni i małym ogniu]. Zrobić osiem ciastek, i zostawić do ostygnięcia.
Łączyć dwa ciastka, dając pomiędzy pastę anko. Delikatnie docisnąć brzegi ciastek, żeby się połączyły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz